قیمت خرید ظروف بسته بندی کریستال گوهر زعفران
آنچه در این مقاله می خوانید...
عوامل موثر بر کیفیت زعفرانحجم تولید زعفران در جهانچرا باید به زعفران ایران اهمیت بدهیم؟چرا زعفران ایران؟ظروف گوهر یک نوع از ظروف کریستال است که برای بسته بندی زعفران مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع ظروف علاوه بر جلوگیری از شکسته شدن، می توانند به خوبی جلوی از بین رفتن عطر زعفران را گرفته و همچنین مانع از تماس رطوبت با زعفران می شود. برای اینکه اهمیت ظروف زعفران را بهتر متوجه شوید، ابتدا مقداری در مورد اهمیت زعفران و صادرات آن صحبت می کنیم.
عوامل موثر بر کیفیت زعفران
زعفران به عنوان یکی از با ارزش ترین ادویه های دنیا است که مصرف غذایی دارد و علاوه بر آن در صنتع داروسازی از آن زیاد استفاده می شود. این محصول با وجود تبلیغاتی که توسط تجار ایرانی صورت گرفته است، به یکی از فراگیرترین نوع ادویه گران قیمت شناخته می شود.
به دلیل قیمت بالایی که دارد، بیشتر کشورهای همسایه به کاشت آن مشغول شده اند و سعی دارند زعفران ایران را از دور رقابت خارج کنند. این کشورها سعی دارند خود را به عنوان صادرکننده زعفران مطرح کرده و به این تجارت پر سود به نفع خود پایان دهند.
از آنجا که کشور ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران شناخته می شود، شرکت هایی جهت بسته بندی به وجود آمده اند تا بتوانند این محصول گران بها را با کیفیت و بسته بندی جهانی عرضه کنند.
چه عواملی بر کیفیت زعفران تاثیر می گذارند؟
ابتدا اجازه دهید در مورد کشت آن صحبت کنیم، اگر اندکی در مورد زعفران مطالعه کرده باشید، کشت زعفران در مناطق سردسیر بهترین عملکر و رشد را دارد و باعث می شود که کیفیت تولید شده زعفران بالاتر باشد.
هرچه منطقه سردسیرتر باشد، کیفیت زعفران تولید شده نیز بالاتر خواهد بود. همین نکته یکی از دلایل اصلی مرغوبیت زعفران است. یکی از عجایب این گیاه گرانقیمت این است که در مناطق سردسیر مقاومت بالایی دارد و پیاز آن تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد قدرت رشد را دارد.
از آنجا که این گیاه نیاز به آب کمی دارد، در مناطق خشک و کم آب رشد می کند. منطقه قائنات نیز یکی از بهترین مناطق برای رشد این گیاه می باشد.
عواملی دیگر مثل تولید و آماده سازی زعفران پس از برداشت آن و از همه مهمتر نگهداری آن نقش مهمی دارد. پس از جداسازی و خشک کردن زعفران، در فضای مطلوب اقدام به خشک کردن و فراوری آن می شود.
حجم تولید زعفران در جهان
حجم تولید زعفران تا سال ۲۰۱۸ چیزی در حدود ۱۰۵ تن بوده که در ایران تولید و به کشورهای دیگر صادرات شده است. این مقدار با مقایسه سال های قبل چیزی حدود ۴۰ درصد رشد داشته است و ایران را به یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده تبدیل کرده است.
چرا باید به زعفران ایران اهمیت بدهیم؟
ایران و اسپانیا از جمله کشورهایی هستند که آن ها را جزء قدیمی ترین کشورهای صادرکننده زعفران می شناسند که ما هم تمرکزمان را بر روی این دو کشور می گذاریم.
چرا زعفران ایران؟
طبق گفته های وزارت کشاورزی، ایران سهمی در حدود ۹۲ تا ۹۵ درصد از کل دنیا را به خود اختصاص داده است که پیش بینی می شود در سال های آینده با افزایش روبرو شود.
البته خبر ناراحت کننده این است که احتمال زیاد این آمار رو با کاهش است، چون در سال ۲۰۱۸ سهم ایران در بازار جهانی چیزی حدود ۳۷ درصد بوده که با کاهش ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شده است.
کشور های زیادی تلاش دارند تا سهمی از بازار جهانی زعفران را به خود اختصاص دهند و خود را به عنوان صادر کننده زعفران مطرح کنند. از این رو رقابت روز به روز در این تجارت پرسود دشوارتر می شود. از این رو لازم است ایران برای حفظ جایگاه خود اقداماتی در زمینه بسته بندی خود انجام دهد.
یکی از مواردی که در این امر حائز اهمیت است، حفظ کیفیت زعفران در فرآیند انتقال است. بنابراین بسته بندی زعفران در این راستا عاملی کلیدی است. بسته بندی زعفران باید علاوه بر حفظ کیفیت اصلی زعفران، ارزش افزوده بالایی برای کشور ایجاد کند. این امر کمک می کند تا نام ایران بیش از پیش در بازار جهانی و در میان مصرف کنندگان زعفران شناخته شود و در ایران شغل های جدیدی ایجاد شود.